Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær peberfrugten og løget i grove stykker og spred ud på bagepladen.
Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de får godt med farve og er blevet møre.
Hæld couscousgrynene i en stor skål sammen med en smule salt.
Hæld kogende vand over, så det dækker, og står ca. 1 cm over couscous'en. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.
Afkøl dem let, og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer lidt olivenolie. Smag til med salt og peber, og lad den trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Varm en pande op ved høj varme. Skær kålen i mundrette stykker.
Steg kålen i lidt olie i ca. 2 min., indtil det har fået godt med farve og er mørnet lidt. Krydr godt med salt.
Kom de bagte grøntsager i en blender med parmesan, hvidløget og krydderiblandingen. Tilsæt lidt olivenolie og blend til en pure. Tilsæt lidt vand, hvis ikke blenderen kan få fat.
Smages til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Servér fisken med humusen, spidskålen, couscousen og romescosaucen.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Romescokrydderi indeholder:
30% sød paprika, 20% mandler, 10% hasselnødder, 15% bitter røget paprika, 20% urtebouillon, 2% cayenne, 2% chili flager, 1% safran
Kundekommentarer ()