Fisk: Skindsiden ridses og fileterne krydres med salt og peber. Steges på skindsiden på en pande i olie - først ved høj varme og derefter ved lav varme til den er færdig (ca. 8-10 minutter).
Salat: Skær rødkålen i fine strimler. Skær gulerødderne i tynde strimler eller riv dem på et groft råkostjern og skræl og skær appelsinen i stykker. Bland alle ingredienser sammen.
Marinade: Pisk olivenolie, hvidvinseddike og 0,5 tsk. vand sammen og smag til med salt, peber og sødemiddel. Hæld marinaden over salaten og vend salaten forsigtigt rundt.
Server den stegte fisk sammen med rødkålssalaten.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()