0
Stegt kuller på mosede kartofler med kota, bagt porre og valnødder

Stegt kuller på mosede kartofler med kota, bagt porre og valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Fjern rod og top på porren, og vask den grundigt. Gnid dem med lidt olivenolie, og bag i ovnen i ca. 25 min., til de er møre.
  3. Skræl kartoflerne, skær i grove chunks, og kog dem i letsaltet vand under låg i ca. 10-15 min., til de er møre. Mos kartoflerne med et piskeris. Tilsæt rigeligt olivenolie eller en god klat smør, og smag til med salt og peber. Hold mosen lun.
  4. Kom valnødderne i et ildfast fad og bag dem ca. 5 min. i ovnen, til de får farve.
  5. Vask bladselleri, og snit den i tynde skiver.
  6. Del fisken i kuvertstykker, dup dem tørre, og krydr med salt og peber.
  7. Varm en pande op med lidt neutral olie. Steg fisken med skindsiden nedad i ca. 3-4 min., giv evt. et let tryk med en palet de første 30 sek. Vend fisken og steg den ca. 30 sek. på den anden side (eller 3-4 min. hvis den skal gennemsteges). Tilsæt evt. en klat smør, når fisken vendes.
  8. Tag fadet med porrer ud af ovnen, skær dem igennem på langs, og fjern det yderste lag. Skær det møre porrekød i mindre stykker. Vend porrekødet med bladselleri og valnødder i en skål, og tilsæt fintrevet citronskal og lidt citronsaft. Tilføj evt. blade fra bladsellerien, og krydr med salt og peber.
  9. Knæk osten i grove brud, og vend dem ned i kartoffelmosen.
  10. Anret mosen på en tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden.

 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1033 kcal
Fedt:
72,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
13,1 g
Kulhydrat:
47,4 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
42,3 g