Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog 8 dl letsaltet vand (eller mælk, hvis du vil være lidt ekstra god ved dig selv) op, og pisk polentaen i. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 min. Lad polentaen hvile i 4-5 min. under låg. Rør revet pecorino i (brug halvdelen her), 2-3 spsk. af din bedste olivenolie og/eller lidt koldt smør, og smag til med salt og peber.
Snit spidskål fint. Kasser stokken og de yderste blade. Sauter kålen i en lille tykbundet gryde i en klat smør sammen med finthakket skalotteløg og finthakkede, plukkede timianblade. Mos de sorte hvidløgsfed i en lille skål med en gaffel, og tilsæt dem til kålen sammen med fløde og det sidste revne pecorino. (Gem evt. en smule til pynt). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft og -skal.
Soigner fisken, og del den i mindre stykker. Krydr fisken med salt og peber. Steg på skindsiden på en non-stick pande i rigeligt neutral olie. Når skindet er lige ved at være sprødt, kommer du et par klumper koldt smør på panden, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 30 - så er fisken færdig.
Som vist på billedet. Pynt med det sidste timian, og riv evt. den sidste rest pecorino over retten ved bordet!
Fif: Gem evt. lidt af polentaen til dagen efter, hvor den smager skønt skåret i skiver og stegt sprød i lidt olie på en pande!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag.
Kundekommentarer ()