0

Stegt kullerfilet med pepperonata

DDV og Skagenfood
Opskriften er udviklet af:
Fiskepakker
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pepperonata:

150 g rød og gul peberfrugt

150 g løg

1 fed hvidløg

lidt salt

½ tsk. stødt chili

peber

Pepperonata: Skær peberfrugter og løg i strimler og snit hvidløget. Varm en pande op og start med at komme løg og hvidløg på, drys med lidt salt - og når løgene er bløde tilsættes peberfrugter og chili. Steg yderligere til grøntsagerne er møre. Krydr med peber.

Fisk: Varm olien op på en pande og steg fisken på skindsiden til den ændrer farve. Så er den færdig.

Server den stegte fisk med pepperonataen til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK