Pepperonata:
150 g rød og gul peberfrugt
150 g løg
1 fed hvidløg
lidt salt
½ tsk. stødt chili
peber
Pepperonata: Skær peberfrugter og løg i strimler og snit hvidløget. Varm en pande op og start med at komme løg og hvidløg på, drys med lidt salt - og når løgene er bløde tilsættes peberfrugter og chili. Steg yderligere til grøntsagerne er møre. Krydr med peber.
Fisk: Varm olien op på en pande og steg fisken på skindsiden til den ændrer farve. Så er den færdig.
Server den stegte fisk med pepperonataen til.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften