0
Stegt kuller i ærtesuppe med grønkål og surdejsbrød

Stegt kuller i ærtesuppe med grønkål og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløg
1 min.
Forbered løg

Hak løg og hvidløget groft og overfør til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Steg det ved middel varme under omrøring i 5 min.

solsikkekerner
5 min.
Rist kernerne

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

ærter, frostfløde 9%
10 min.
Rør suppen

Kom ærterne i de stegte løg og lad dem stege et par minutter under omrøring.

Hæld fløden i og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet og lad det simre i 5 minutter.

Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft.

grønkål
15 min.
Forbered kålen

Pil kålen i mundrette stykker. Steg kålen i 1 tsk. olie pr. person på en pande ved høj varme i 2-3 minutter, indtil kålen har fået godt med farve og er blevet mørt. Krydres med salt.

primitivo fuldkorns boller
20 min.
Lun bollerne

Bag eller lun bollerne som angivet på pakken.

kullerfilet uden skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Hæld suppen i skåle og anret fisken, kålen og kernerne henover.

Bonusinfo

FULDKORNS BOLLER MED SEJ KRUMME OG SPRØD SKORPE. Il Fornaio blander surdejen med hørfrø og en fordej af hvedemel og fuldkornshvedemel og sætter til koldhævning natten over. Denne proces skaber store unikke bobler i dejen og udvikler en rustik smag af fuldkorn, sødme og let syrlighed. Krummen bliver sej og saftig med store surdejshuller. Bollerne bages ved høj varme så de får en sprød skorpe. De letbrændte surdejsbobler på skorpen tilføjer den primitive smag af ildsted. Og så er de fyldte med sunde fuldkorn.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
53,4 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
37,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?