0
Stegt kuller i ærtesuppe med grønkål og surdejsbrød

Stegt kuller i ærtesuppe med grønkål og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløg
1 min.
Forbered løg

Hak løg og hvidløg groft, og overfør til en gryde med 1 tsk. olie pr. person.

Steg det ved middel varme under omrøring i 5 min.

solsikkekerner
5 min.
Rist kernerne

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.

ærter, frostfløde 9%
10 min.
Rør suppen

Kom ærterne ned til de stegte løg, og lad dem stege et par minutter under omrøring.

Hæld fløden i og tilsæt vand, indtil det dækker fyldet, og lad det simre i 5 minutter.

Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt, peber og citronsaft.

grønkål
15 min.
Forbered kålen

Pil kålen i mundrette stykker. Steg kålen i 1 tsk. olie pr. pers. på en pande ved høj varme i 2-3 min., indtil kålen har fået godt med farve, og er blevet mørt. Krydres med salt.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Bag eller lun bollerne som angivet på pakken.

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. pers. Læg fisken på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Hæld suppen i skåle, og anret fisken, kålen og kernerne henover.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
22,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
53,4 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
37,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?