0

Stegt kulmule i frisk salat med radiser, batavia og krystal karl

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

sorghum
1 min.
Kog sorghummen

Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt. Kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par minutter.

blomkålløg
3 min.
Bag blomkålen og løgene

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen i buketter og løgene i kvarte. Spred dem ud på bagepladen og vend med 1/2 spsk olie pr. person og krydr med salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og blevet møre.

10 min.
Rør vinaigretten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

radiseræbleBatavia salat
15 min.
Lav salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og skær radiserne og æblet i tynde skiver.

kulmule
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

25 min.
Vend salaten

Vend blomkålen, løget og sorghummen i vinagretten og riv osten i. Lige før servering, vendes salaten, radiserne og æblet med sorghummen og smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

30 min.
Anretning

Fordel salaten i dybe tallerkener og anret fisken henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!