Uden at presse for meget af luften ud af dejen, deles dejstykkerne i to og formes til boller. Kom bollerne på en bradepande dækket med bagepapir, pensl med lidt mælk, og drys solsikkekerner og havregryn henover. Lad dejen efterhæve ca. 25 min., og bag efterfølgende bollerne i 10-12 min. ved 200 grader, indtil det lyder hult, når man banker på undersiden af bollen.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Sæt en gryde med vand over at koge til bønner. Nip bunden af bønnerne, kog dem i 5-7 min., og skær dem i mindre stykker.
Skyl broccolien grundigt, og skær den i mundrette stykker. Stokken kan også bruges ved at rive den grove skræl af med en kniv.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges broccoli i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Overfør broccoli og bønner til en skål, og vend dem med citronsaft, salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Steg fisken på den ene side i 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den anden side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og hæld pestoen henover.
Servér fisken med de nybagte boller og salaten.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()