0
Stegt kulmule i grøn pesto med stegt broccoli, bønner og brød

Stegt kulmule i grøn pesto med stegt broccoli, bønner og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdej (Øko)solsikkekernerhavregrynmælk
1 min.
Brødet

Uden at presse for meget af luften ud af dejen, deles dejstykkerne i to og formes til boller. Kom bollerne på en bradepande dækket med bagepapir, pensl med lidt mælk, og drys solsikkekerner og havregryn henover. Lad dejen efterhæve ca. 25 min., og bag efterfølgende bollerne i 10-12 min. ved 200 grader, indtil det lyder hult, når man banker på undersiden af bollen. 

kulmulefilet med skind
10 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

broccoliolivenolie, ekstra jomfrucitrongrønne bønner
15 min.
Salaten

Sæt en gryde med vand over at koge til bønner. Nip bunden af bønnerne, kog dem i 5-7 min., og skær dem i mindre stykker.

Skyl broccolien grundigt, og skær den i mundrette stykker. Stokken kan også bruges ved at rive den grove skræl af med en kniv. 

Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges broccoli i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under omrøring, indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

Overfør broccoli og bønner til en skål, og vend dem med citronsaft, salt og peber. 

 

basilikum pestokulmulefilet med skind
35 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Steg fisken på den ene side i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den anden side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og hæld pestoen henover. 

45 min.
Anretning

Servér fisken med de nybagte boller og salaten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
556 kcal
Fedt:
28,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3 g
Kulhydrat:
32,4 g
heraf sukkerarter:
5,6 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
37,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?