0
Stegt kulmule i klassisk karry med harissabagte auberginer

Stegt kulmule i klassisk karry med harissabagte auberginer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergineharissa
1 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skær auberginen i 1/2 cm tykke skiver, og spred dem ud på en bradepande dækket med bagepapir. Krydr skiverne godt med salt, og smør dem med harissaen. Lad saltet trække væden ud af aubergineskiverne i 10 min. Bag skiverne i ovnen i ca. 10 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. 

speltkerner
10 min.
Kernerne

Kom kernerne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

gulerod
15 min.
Grøntsagerne

Skræl guleroden, og skær den i små tern. Alternativt kan den rives på et rivejern. 

klassisk karrysovs
20 min.
Karryen

Varm karrysovsen stille og roligt op i en kasserolle, og smag til med salt og peber. 

kulmulefilet uden skindhvedemelolivenolie, ekstra jomfru
22 min.
Fisken

Skær fisken ud i mundrette stykker, og krydr med salt. 

Varm en pande op ved høj varme, og vend fisken i 1/2 spsk. mel pr. person. 

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, og overfør derefter fisken til karrysovsen. 

citron
25 min.
Kerner

Skær aubergineskiverne i kvarte, og vend dem med kernerne, guleroden, 1/2 spsk. olie pr. person, revet citronskal og citronsaft, og smag til med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Servér kernerne med fisken og karrysovsen. 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
30,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
15,1 g
Kulhydrat:
43 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
10,3 g
Protein:
33,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?