0
Stegt kulmule med belugalinser, squash og løvstikke

Stegt kulmule med belugalinser, squash og løvstikke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

belugalinsergrøntsags bouillonkasserolle
1 min.
Kog linserne

Kom linser og boullion op i en kasserolle sammen med vand, så det dækker linserne og lidt salt. Kog linserne helt møre under låg - ca. 15 min. Tilføj mere vand løbende, hvis gryden skulle være ved at koge tør.

squashfrisk løvstikkeskalotteløgcitronpande
5 min.
Steg squashen

Skyl squashene, og skær dem i grove chunks. Steg dem på en meget varm pande i en smule olie, til de har taget godt med farve, men stadig har lidt bid. Kom dem op i en skål, og krydr med salt, friskkværnet peber, citronsaft og fintrevet citronskal.

Pil skalotteløget, og hak det fint med en skarp kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og vend løg og løvstikke sammen med squashen.

kulmulefilet med skindpande
20 min.
Steg fisken

Rengør panden fra før og sæt den over høj varme med lidt nyt olie. 

Skær fisken i kuverstykker, krydr dem med salt og friskværnet sort peber. Steg dem på panden ca. 3-4 min på den ene side og ca. 30 sek. på den anden side.

hvidløgkasserolle
25 min.
Færdiggør linserne

Hæld vandet fra linserne, og hæld dem midlertidigt i en skål. I kasserollen tilsætter du lidt olivenolie, og sauterer hvidløgene af stille og roligt, uden at de tager farve. Tilsæt herefter linserne, og smag til med salt og friskkværnet peber. 

30 min.
Anretning

Anret linser i en dyb tallerken med stegt fisk og squash ovenpå. Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?