Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en bradepande med bagepapir.
Halvér jordskokkerne, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med halvdelen af timianstænglerne og 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag jordskokkerne i ca. 10 min. med skærefladen nedad. Kom derefter forårsløgene hele på bradepanden sammen med jordskokkerne, og bag i yderligere ca. 10 min., indtil jordskokkerne har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt rundt undervejs for en jævn stegning.
Skær fisken i portionsstykker, og find et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person, krydr med salt på begge sider, og læg den i fadet med skindsiden opad.
Skær æblet i tern.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt. Pluk resten af timianbladene i.
Fisken bages i ovnen i 6-7 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg gnocchierne i 1 tsk. olie pr. person i ca 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve, og er gennemvarme.
Skær forårsløget i mundrette stykker, overfør dem til en skål, og vend dem med jordskokker og æbletern. Servér med fisk, gnocchier og yoghurt.
Kundekommentarer ()