0
Hvilling med bløde jordskokker i timian med stegte gnocchi

Hvilling med bløde jordskokker i timian med stegte gnocchi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokkerforårsløgtimian
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en bradepande med bagepapir. 

Halvér jordskokkerne, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med halvdelen af timianstænglerne og 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag jordskokkerne i ca. 10 min. med skærefladen nedad. Kom derefter forårsløgene hele på bradepanden sammen med jordskokkerne, og bag i yderligere ca. 10 min., indtil jordskokkerne har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt rundt undervejs for en jævn stegning.

hvillingfilet med skind
10 min.
Forbered fisken

Skær fisken i portionsstykker, og find et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne. Vend fisken i 1 tsk. olie pr. person, krydr med salt på begge sider, og læg den i fadet med skindsiden opad.

æbletimian
15 min.
Skær æblet og rør yoghurten

Skær æblet i tern.

Hæld yoghurten i en skål, og krydr den med salt. Pluk resten af timianbladene i.

20 min.
Bag fisken

Fisken bages i ovnen i 6-7 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

gnocchi
25 min.
Steg gnocchierne

Varm en pande op ved høj varme.

Steg gnocchierne i 1 tsk. olie pr. person i ca 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve, og er gennemvarme.

30 min.
Anretning

Skær forårsløget i mundrette stykker, overfør dem til en skål, og vend dem med jordskokker og æbletern. Servér med fisk, gnocchier og yoghurt.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
571 kcal
Fedt:
16,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,3 g
Kulhydrat:
67,8 g
heraf sukkerarter:
16,6 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
32,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?