Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.
Flæk porren på midten, og overfør den til en pande med skæresiden nedad.
Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og steg porren med låg på ved middelhøj varme i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør.
Krydr med salt og peber.
Skær svampene i halve, og hak hvidløget groft.
Varm en kasserolle op ved middelvarme. Steg svampe og hvidløg i 1 tsk. olie pr. person, og lad dem stege/dampe i 10 min. under låg.
Sovsen blendes med en stavblender. Fløden tilsættes lidt efter lidt, indtil sovsen får den rette konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, og steg efterfølgende gnocchierne i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve på 2 sider.
Servér fisken med gnocchier, porre og sovs.
Kundekommentarer ()