0
Stegt kulmule med braiseret porre, champignonsovs og gnocchi

Stegt kulmule med braiseret porre, champignonsovs og gnocchi

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kulmulefilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

porrer
3 min.
Braiser porren

Flæk porren på midten, og overfør den til en pande med skæresiden nedad.

Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og steg porren med låg på ved middelhøj varme i ca. 15 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

Krydr med salt og peber.

champignonshvidløgcitronfløde 9%
10 min.
Lav svampesovsen

Skær svampene i halve, og hak hvidløget groft.

Varm en kasserolle op ved middelvarme. Steg svampe og hvidløg i 1 tsk. olie pr. person, og lad dem stege/dampe i 10 min. under låg.

Sovsen blendes med en stavblender. Fløden tilsættes lidt efter lidt, indtil sovsen får den rette konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.

gnocchi
20 min.
Steg fisken og gnocchien

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og steg efterfølgende gnocchierne i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve på 2 sider.

30 min.
Anretning

Servér fisken med gnocchier, porre og sovs.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
533 kcal
Fedt:
18,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
54,5 g
heraf sukkerarter:
12,2 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
32,4 g