0
Stegt kulmule med couscous, Ras el Hanout og hjertesalat

Stegt kulmule med couscous, Ras el Hanout og hjertesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grøntsager og krydderurter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk og grøntsager med jord.

 

  1. Fyld couscous i en stor skål, hæld kogende vand over, så det netop dækker. Læg et låg over, og lad grynene trække i 3-5 min.
  2. Skær agurk, tomat og rødløg i tern. Pluk hjertesalaten i mindre stykker.
  3. Afkøl couscous let, og tilsæt Ras el Hanout, lidt olivenolie samt citronsaft.
  4. Hak mynte (gem nogle hele blade til pynt) og kom det i. Tilføj agurk, tomater og rødløg.
  5. Vend hjertesalat i, og smag til med salt og peber. 
  6. Del fisken i portionsstykker. Krydr med salt og peber.
  7. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre på skindsiden, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
  8. Tilsæt evt. små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - nu er fisken klar til servering.
  9. Drys med lidt mynteblade og citronbåde til pynt.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.