0
Dampet laks med creme frisk sauce og hakkede ramsløg

Dampet laks med creme frisk sauce og hakkede ramsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 225 grader.

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønkålporre
5 min.
Forbered grøntsagerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Riv kålen i store stykker og hak porren i mundrette stykker. Spred dem ud på en bageplade, dækket med bagepapir og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 10 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre. 

laks - skagen salmon, ASC
15 min.
Damp fisken

Hæld vand i en gryde, indtil det dækker bunden, og få det op at simre.

Krydr fisken godt med salt. Overfør fisken til gryden med skindsiden opad, og kom låg på. Lad fisken simre i 7-8 min., indtil den begynder at flage, og skindet let kan trækkes af.

Overfør fisken til et fad med en hulske, og gem bouillonen.

creme frisk 9%citronæg
20 min.
Rør sovsen

Knæk ægget, og kom blommen i et højt glas (gem hviderne til en anden god lejlighed) sammen med creme frisken. Blend æg og creme frisk med en stavblender, og hæld den varme bouillon fra fisken i lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens. 

Varm sovsen op i kasserollen over middel varme ved konstant omrøring i ca. 5 min., indtil saucen bliver cremet. Smag til med salt og citronsaft.

Hak ramsløget fint og kom i saucen lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, de bagte grøntager og sovsen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

- Stærk, dansk & velsmagende

Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.

Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)

"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret! 

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
592 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7 g
Kulhydrat:
44,4 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
34,6 g