0
Stegt kulmule med grønne ærter og porre i flødestuvning

Stegt kulmule med grønne ærter og porre i flødestuvning

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

porrerhvidløgbladselleri
10 min.
Forbered grøntsagerne

Hak porre, selleri og hvidløg fint.

Overfør alle tre ting til en kasserolle med 1/2 spsk. olie pr. person, og steg ved middel varme i ca. 5 min. under omrøring, indtil det begynder at blive gyldent og blødt.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Skru ned for ovnen til 140 grader varmluft.

Læg fisken i et ovnfast fad, der passer til størrelsen på fisken, så den ligger tæt til kanten og uden mellemrum mellem stykkerne.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 10 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

Krydres efterfølgende godt med salt.

ærter, frostfløde 9%
25 min.
Tilsæt ærterne

Tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person til grøntsagerne, og rør rundt yderligere 1 min.

Hæld fløden i, og lad det simre, indtil det begynder at blive tykt.

Hæld ærterne i, og lad igen stuvningen simre, indtil sovsen bliver tyk.

Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og stuvning.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
530 kcal
Fedt:
20,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
47,1 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
10,6 g
Protein:
34,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?