0
Stegt kulmule med grove penne pasta i peberfrugt-feta-sauce

Stegt kulmule med grove penne pasta i peberfrugt-feta-sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bring ligeledes en gryde med rigeligt vand med salt i kog til pastaen.
  2. Skær siderne samt bunden af peberfrugten, og steg dem på en bageplade med bagepapir i ovnen i 15 minutter.
  3. Kog pastaen efter anvisning på posen.
  4. Skyl salaten, og dup den helt tør med køkkenrulle eller slyng i en salatslynge.
  5. Opvarm lidt olie og evt. også en klat smør på en pande. Skær fisken i portionsstykker, rids den på skindsiden med en skarp kniv, og krydr med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden ved høj varme. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), indtil kødet får en mælkehvid farve. 
  6. Gør forårsløg, skalotteløg og feta klar til blenderen sammen med en gavmild mængde olie. Når peberfrugten er blevet dampende varm, blendes den sammen med forårsløg, skalotteløg og feta. Tilsæt chilien lidt ad gangen, så du kan styre, hvor stærk retten bliver. Smag til med peber og evt. salt. 
  7. Dræn vandet fra pastaen og vend den varme pasta i saucen. Vend herefter salaten i pastaen.
Anretning

Anret en bund af pasta og læg den stegte fisk herpå. Server straks.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?