0
Stegt kulmule/hvilling med hjemmerørt humus og grønne asparges

Stegt kulmule/hvilling med hjemmerørt humus og grønne asparges

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærterhummus krydderiblandinghvidløgtahincitron
1 min.
Rør humusen

Dræn vandet fra kikærterne, men gem vandet. Tilsæt hvidløget, lidt revet citronskal, tahinen, krydderiblandingen, salt og peber. Blend det hele i en blender eller med en stavblender, og tilsæt vand fra bønnerne, indtil humusen har den foretrukne cremede konsistens. 

Smages til med salt, peber og citronsaft.

grønne aspargesspidskål
10 min.
Steg grøntsagerne

Skræl den nederste del af aspargesene og halver dem. Skær spidskålen i mundrette stykker.

Varm en pande op ved høj varme. Steg grøntsagerne i flere omgange i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve og bliver møre.

Overfør til et fad og krydr med salt og citronsaft.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med humusen og de stegte grøntsager.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
506 kcal
Fedt:
23,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
30,3 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
12,6 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?