0
Stegt kulmule med jordskokkecreme, frisk salat og græskarkerner

Stegt kulmule med jordskokkecreme, frisk salat og græskarkerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

jordskokker
5 min.
Kog jordskokkerne

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl jordskokkerne, skyl dem grundigt, og skær dem i store tern. Kog dem i ca. 15 min., til jordskokkerne er helt bløde og næsten falder fra hinanden. 

græskarkerner
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Batavia salattomater
15 min.
Forbered salaten

Hak tomaterne groft, pil bladene fra stokken på salaten og hak dem ligeledes groft.

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico og ½ tsk. sennep, og lidt salt pr. person i en skål. 

Vend salaten og tomaterne i dressingen lige før servering og top med de ristede græskarkerner.

creme frisk 9%
20 min.
Rør cremen

Sigt vandet fra jordskokkerne, kom dem tilbage i gryden. Blend dem med en stavblender, imens du tilsætter creme frisken lidt efter lidt, indtil du får en fin puré (brug også kogevandet, hvis mosen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med jordskokkecremen, kartoflerne og salaten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
22,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
61,1 g
heraf sukkerarter:
10,3 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?