0
Stegt kulmule med karrybagte blomkål, stegte gnocchi og æbleyoghurt

Stegt kulmule med karrybagte blomkål, stegte gnocchi og æbleyoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålmadras karry
1 min.
Bag blomkålen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen ud i små stykker, og vend den i en stor skål med 1/2 spsk. olie pr. pers., karrypulver og salt og peber.

Spred kålen ud på bagepladen, og bag den i ca. 20 min., indtil den har fået godt med farve, og er blevet helt mør.

græsk yoghurt, 10%æble
10 min.
Lav yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.

Skær æblet i små tern, og vend i yoghurten.

gnocchi
15 min.
Steg gnocchien

Varm en pande op ved høj varme, og steg gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 2 min. på to sider, indtil gnocchierne får godt med farve, og er gennemstegte.

Krydr godt med salt og peber.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en ny pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. pers., når panden er godt gennemvarm. Læg fisken på panden på skindsiden, og lad den stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med karrybagte blomkål, gnocchi og æbleyoghurt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Næringsindhold pr. person:

Energi:
603 kcal
Fedt:
26,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,9 g
Kulhydrat:
51,1 g
heraf sukkerarter:
17,3 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
35,5 g