0
Stegt hvilling med nye asparges, spidskål og grillet citronsauce

Stegt hvilling med nye asparges, spidskål og grillet citronsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

spidskålcitron
5 min.
Steg kålen og citronen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Flæk kålen i kvarte, og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. person på skæresiden i 3-4 min., indtil de har fået godt med farve på begge sider. Krydr dem godt med salt.

Tak kålen af panden. Halvér citronen, og steg den på skæresiden, indtil den har fået godt med farve.

grønne asparges
15 min.
Damp asparges

Dæk bunden af en pande med vand, og krydr det godt med salt. Bring vandet i kog.

Kasser den nederste del af aspargeserne. Kom aspargeserne på panden, og lad dem dampe med låg på i 3-4 min., indtil de er møre, men stadig har bid.

hvillingfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme. Skær fisken i portionsstykker.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

fløde 9%
25 min.
Rør sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld fløden i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra den grillede citron.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler, asparges, kål og sovs.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
533 kcal
Fedt:
24,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
42,4 g
heraf sukkerarter:
8 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
33 g