0
Stegt kulmule med ovnkartofler og cremet agurk
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ovn
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft i god tid.

pommes fritesras el hanoutovn
1 min.
Bag kartoflerne

Start med at brede pommes frites ud på en bageplade, og bag i 20-25 min., til de er sprøde og gyldne. Drys med lidt salt og krydderblandingen, når fritterne kommer ud af ovnen.

græsk yoghurt, 10%hvidløgagurkhjertesalatrivejernskål
5 min.
Lav de cremede agurker

Skær agurken i store tern.

Kom yoghurten op i en skål, og riv hvidløget fint ned i. Smag til med lidt salt og godt med groftkværnet, sort peber. Vend agurketern op i yoghurten. Bemærk, at du selv kan justere mængden af hvidløg efter smag.

Pluk salaten ud i blade. Halvér de største med en kniv.

kulmulefilet med skindpande
20 min.
Steg fisken

Skær fisken ud i kuvertstykker. Krydr med lidt salt.

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie. Steg fisken i 3-4 min. på skindsiden og derefter ca. 30 sekunder på den anden side.

30 min.
Anretning

Anret stegt fisk, cremede agurker, salat og pommes frites på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?