Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær brødet i små tern. Rist ternene på en pande under omrøring i ca. 5 min. i 1 spsk. olivenolie pr. person, indtil de får en gylden overflade. Krydr med salt og revet hvidløg. Overfør til fedtsugende papir.
Kog bønnerne i 5 min. i saltet vand og lad dem dampe af i en sigte.
Hak kapers groft og overfør til en stor skål. Skær tomaterne i grove stykker og overfør til skålen.
Tilsæt 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico pr. person. Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Kom bønnerne og croutonerne i vinaigretten, vend det godt rundt og tilsæt basilikumbladene.
Smag salaten til med salt og peber.
Servér salaten med fisken.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften