0
Stegt kulmule med peberfrugtssovs grünkern

Stegt kulmule med peberfrugtssovs grünkern

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 490 kcal

Fedt: 19,8g

Kulhydrat: 41,2g

Protein: 32,2g

Kostfibre: 8g

Allergener:
Speltmel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkernsalt
1 min.
Grünkern

Sæt ovnen på 225 grader. Hæld grünkern i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over kernerne. Tilsæt lidt salt, kog i ca. 20 min, og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

rød peberfrugt
3 min.
Peberfrugten

Sæt ovnen på 225 grader. Skyl peberfrugten grundigt, halvér den, og kassér kernehuset og stilken. Læg peberfrugten på en bradepande dækket med bagepapir, og rist den i 15 min.

kulmulefilet med skind
10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.

løghvidløgolivenolie, ekstra jomfrutomatpurétørret oreganopecorino romano
15 min.
Sovsen

Pil løget og hvidløget, og hak det groft. Varm en kasserolle op ved middelvarme, og steg løgene i 1 spsk. olivenolie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Tilsæt peberfrugten, tomatpureen, oreganoen og revet ost. Blend sovsen, til den bliver cremet, og tilsæt evt. lidt vand, hvis den skal være lidt mere flydende. Smages til med salt.

25 min.
Fisken

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med sovsen og grünkern.

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?