0
Stegt kulmule med peberfrugtssovs grünkern

Stegt kulmule med peberfrugtssovs grünkern

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 490 kcal

Fedt: 19,8g

Kulhydrat: 41,2g

Protein: 32,2g

Kostfibre: 8g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkernsalt
1 min.
Grünkern

Sæt ovnen på 225 grader. Hæld grünkern i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over kernerne. Tilsæt lidt salt, kog i ca. 20 min, og lad det hvile 5 min efterfølgende. 

rød peberfrugt
3 min.
Peberfrugten

Sæt ovnen på 225 grader. Skyl peberfrugten grundigt, halvér den, og kassér kernehuset og stilken. Læg peberfrugten på en bradepande dækket med bagepapir, og rist den i 15 min.

kulmulefilet med skind
10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg til side.

løghvidløgolivenolie, ekstra jomfrutomatpurétørret oreganopecorino romano
15 min.
Sovsen

Pil løget og hvidløget, og hak det groft. Varm en kasserolle op ved middelvarme, og steg løgene i 1 spsk. olivenolie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Tilsæt peberfrugten, tomatpureen, oreganoen og revet ost. Blend sovsen, til den bliver cremet, og tilsæt evt. lidt vand, hvis den skal være lidt mere flydende. Smages til med salt.

25 min.
Fisken

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med sovsen og grünkern.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?