0
Stegt kulmule med perlebyg & syltet citron

Stegt kulmule med perlebyg & syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Skræl den gule skal af citronen med en tyndskræller (undgå det hvide), skær det i fine strimler, og læg det i en lille skål med ½ tsk fint salt og saften fra citronen. Lad det trække til servering.
  2. Kog perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i ca. 15 min. Dræn den, og rør creme fraiche og friskrevet parmesan i. Smag til med salt og peber.
  3. Skær courgetten i skiver, og steg dem på en pande i lidt olie, til de er gyldne. Tilsæt 1 fed hakket hvidløg, friskhakket persille (gem lidt til pynt), salt og peber. Vend courgetteskiverne sammen med perlebyggen.
  4. Del fisken i portionsstykker, og krydr med salt og peber. Steg i smør og olivenolie på en varm pande. Tilsæt 1 helt upillet hvidløgsfed til panden. Steg fileterne primært på skindsiden i 3-4 min., til de er pænt gyldne. Vend og steg i kort tid på den anden side.
  5. Dryp lidt af stegesmørret over ved servering, og anret med syltet citron og frisk persille på toppen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.