0
Stegt kulmule med perlebyg & mascarpone
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citron
1 min.
Syltet citron

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule - det hvide skal IKKE bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det hele trække til senere.

perlebyggul courgettemascarpone fra la Trecciahvidløgbredbladet persilleparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Perlebyg, courgette, mascarpone fra la Treccia

Kog perlebyggen i rigeligt, letsaltet vand i 15 min. Dræn den i en sigte, og tilsæt mascarpone og friskrevet parmesanost. Smag til med salt og peber. Skær courgette i skiver, og steg dem på en pande i lidt olie, til de er dejligt gyldne. Tilsæt 1 fed hakket hvidløg, friskhakket persille, salt og peber. Gem lidt af persillen til pynt. Vend de stegte courgetter sammen med perlebyggen.

kulmulefilet med skindhvidløg
30 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, krydr fileterne med salt og peber, og steg dem på en godt varm pande i smør og olivenolie. Tilsæt også hele upillede hvidløgsfed til panden. Steg fileterne primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i 3-4 min. til de er pænt gyldne, hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet med syltet citron og persille som pynt. Server lidt af stegesmørret dertil - gerne kogt ind med en smule god balsamico. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mascarpone er den vigtigste ingrediens til den klassiske italienske dessert tiramisú. Denne mascarpone indeholder 53 % fedt i tørstof, så den kan godt opvarmes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?