
Start med at skrælle kartofler og persillerødder. Skær begge dele i grove chunks, og kom dem op i en gryde med vand, så det dækker. Kog dem helt møre i ca. 15 min.
Hæld herefter vandet væk, tilsæt et godt skud olivenolie eller en god klat smør, og mos rødderne med et piskeris til en lind mos. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær spidskål ud i store stykker, og kom dem op i en gryde. Kom en smule salt i, og fyld vand på, blot så bunden er dækket. Damp kålet under låg i ca. 3-4 min, så det stadig har lidt bid.
Kom yoghurt op i en skål, og fortynd den en smule med lidt vand.
Hak kapers fint med en kniv. Pluk løvstikke ud i blade, og snit stilkene fint. Kom kapers, løvstikke og dampet kål op i skålen til yoghurten, og vend godt rundt. Smag til med friskkværnet sort peber og godt med fintrevet citronskal.
Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber.
Steg dem på en meget varm pande i en smule olie i ca. 3-4 min på den ene side, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den 3-4 minutter på begge sider.
Anret den varme mos på en tallerken med fisken ovenpå og det cremede spidskål ved siden af. Kom gerne lidt citronsaft på fisken.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften