0
Stegt kulmule med persillerødder i rørt salat med purløg

Stegt kulmule med persillerødder i rørt salat med purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge, og skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre.

Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

persillerødder
5 min.
Bag persillerødderne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak persillerødderne i skiver, spred dem ud på bagepladen, vend med 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr med salt og peber.

Bag rødderne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre, og har fået lidt farve.

mayonnaiseyoghurt naturel 0,5%purløg
15 min.
Rør mayocremen

Kom mayonnaise og yoghurt i en stor skål, tilsæt finthakket purløg, og krydr med salt og peber.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person.

Læg fiskens skindside på panden, og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og krydr godt med salt.

citron
25 min.
Rør salaten

Skær kartoflerne i skiver, kom dem i skålen med mayonnaise, og tilsæt persillerødderne.

Vend det godt rundt, og smag til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoffelsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
572 kcal
Fedt:
24,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
50,6 g
heraf sukkerarter:
6,2 g
Kostfibre:
11,5 g
Protein:
32,2 g