0

Stegt kulmule med persillerødder i rørt salat med purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

persillerødder
5 min.
Bag persillerødderne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak persillerødderne i skiver og spred på bagepladen og vend med 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Bag rødderne i ca. 20 min., indtil de er blevet møre og har fået lidt farve.

mayonnaiseyoghurt naturel 0,5%purløg
15 min.
Rør mayocremen

Kom mayoen og yoghurten i en stor skål og tilsæt finthakket purløg. Krydr med salt og peber.

kulmule
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt.

citron
25 min.
Rør salaten

Skær kartoflerne i skiver og kom i skålen med mayo og tilsæt persillerødderne. Vend det godt rundt og smag til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoffelsalaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?