0
Stegt kuller med taboulleh og græsk yoghurt

Stegt kuller med taboulleh og græsk yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

persilleagurktomatercitron
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak tomaten, agurkerne og persillen fint og overfør til en stor skål. Tilsæt revet citronskal.

savoykål
15 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved høj varme.

Skær kålen i grove stykker. Steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2-3 min., indtil kålen har fået godt med farve og bliver mørt.

Overfør til et fad og krydr med salt og citronsaft.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Krydr yoghurten

Kom yoghurten i en lille skål og krydr med salt og peber.

kullerfilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. 

30 min.
Anretning

Kom bulguren i de hakkede grøntsager, vend godt rundt og smag til med salt og peber.

Servér med fisken, kålen og den saltede yoghurt.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
503 kcal
Fedt:
20,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
39,1 g
heraf sukkerarter:
4,7 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
34,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?