0
Stegt kulmule mujaddara med mynteyoghurt og salat

Stegt kulmule mujaddara med mynteyoghurt og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

1 min.
  1. Kog grønne linser i rigeligt saltet vand i 10-12 min.
  2. Skræl og halvér zittauerløget, skær det i meget tynde skiver. Varm neutral olie op i en pande, steg løgringene sprøde og mørkgyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  3. Varm olivenolie op i en pande, tilsæt krydderiblanding og skyllede ris. Rør rundt. Tilsæt kogte linser og det meste af vandet fra linserne, så det netop dækker. Lad simre i 12-15 min. ved svag varme under låg. Tilsæt rosiner og lad det trække under låg i 5 min. Vend de stegte løg i ved servering.
  4. Rør yoghurt med lidt citronskal, citronsaft og 2/3 af hakket mynte. Smag til med salt, peber og sukker. Lad trække i 10 min.
  5. Skær tomat og agurk i tern, drys med salt og lad dryppe af i 10 min. Hak rødløg fint, bland med tomat/agurk, tilsæt citronsaft, resten af mynten og lidt olivenolie. Lad trække i 5-10 min.
  6. Rids fisken på skindsiden, krydr med salt og peber. Steg fisken i neutral olie på skindsiden i 2-3 min. Skru ned for varmen og steg videre til kødet er mælkehvidt og skindet sprødt. Tilsæt smør, lad det bruse op, vend fisken og tæl til 10.

Velbekomme!

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran