Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kom låg på gryden, og bring vandet op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre.
Nip enden af bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min.
Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem med lidt groft salt, mens de er i gryden.
Hak purløget fint.
Dræn kogevandet fra kartoflerne, og rør kartoflerne til en mos med et piskeris eller et kartoffelmosjern. Hæld fløden i, indtil det bliver en cremet mos. Smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks.
Kom bønnerne i en skål, og vend dem med citronsaft, purløg og sur-sød chili sauce.
Serveres sammen med fisken og kartoffelmosen.
OBS: Denne opskrift er født med broccoli som vist på billedet. I denne uge får du dog grønne bønner med.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Syltedronningens chilisauce er en sur-sød chilisauce (sweet chili)som er balanceret i chili smagen. Lavet på 100% økologiske råvarer. Saucen indeholder kun 5 ingredienser. Velegnet som dipping sauce, dressing og til et hav af retter som trænger til et pep. Kig efter den i Food Market!
Kundekommentarer ()