0
Stegt kulmule og blød kartoffel med bønner og purløg

Stegt kulmule og blød kartoffel med bønner og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kom dem i en gryde, og dæk med vand. Kom låg på gryden, og bring vandet op at simre i ca. 20 min., indtil kartoflerne er helt møre. 

grønne bønner
10 min.
Bønner

Nip enden af bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 5-7 min.

Hæld vandet fra bønnerne, og vend dem med lidt groft salt, mens de er i gryden.

purløg
15 min.
Hak purløget

Hak purløget fint.

fløde 9%
20 min.
Rør mosen

Dræn kogevandet fra kartoflerne, og rør kartoflerne til en mos med et piskeris eller et kartoffelmosjern. Hæld fløden i, indtil det bliver en cremet mos. Smag til med salt og peber.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt, og servér straks. 

30 min.
Anretning

Kom bønnerne i en skål, og vend dem med citronsaft, purløg og sur-sød chili sauce.

Serveres sammen med fisken og kartoffelmosen.

 

OBS: Denne opskrift er født med broccoli som vist på billedet. I denne uge får du dog grønne bønner med.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
519 kcal
Fedt:
19,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
51 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
30,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?