0
Stegt lyssej på mosede kartofler med feta, bagt porre og valnødder

Stegt lyssej på mosede kartofler med feta, bagt porre og valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porre
1 min.
Porrer

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Fjern rod og top på porrerne og vask dem grundigt. Gnid dem ind i lidt olivenolie og bag dem i ovnen i en bradepande, til de er helt møre - ca. 25 min.

melede kartofler
5 min.
Kartoffelmos

Skræl kartoflerne, skær dem i grove chunks og kom dem i en gryde med rigeligt, letsaltet vand. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre. Ca. 10-15 min.

Mos dem herefter med et piskeris og smag til med rigelig mængde god olivenolie eller en god klat smør. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hold mosen lun til servering.

valnøddekernerbladselleri
10 min.
Valnødder

Mens kartoflerne koger, kan du komme valnødderne på en tallerken og give dem ca. 5 min i ovnen - så de tager godt med farve.

Vask bladsellerien og snit den i tynde skiver med en kniv.

lyssejfilet med skind
20 min.
Fisken

Del fisken i kuvertstykker, dup dem tørre med lidt køkkenrulle og krydder dem med salt og friskkværnet peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken.

citronporrebladsellerivalnøddekerner
25 min.
Porrer

Tag porrerne ud af ovnen. Skær dem igennem på langs og fjern det yderste lag. Tag det møre porrekød og skær det igennem et par gange med en kniv. Vend det op i en skål sammen med bladselleri og valnødder og tilsæt også lidt fintrevet skal og saft fra citronen. Er der blade på bladsellerien, må du også meget gerne komme nogen af dem i salaten. Krydr med salt og friskkværnet peber. 

feta
30 min.
Anretning

Knæk fetaosten ud i grove brud og vend dem ned i kartoffelmosen. Anret den på en tallerken med fisken ovenpå og porre/valnøddesalaten på siden.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?