0
Stegt kulmulefilet med ærtepuré og gulerod

Stegt kulmulefilet med ærtepuré og gulerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Mælk, Selleri

Fremgangsmåde

Gulerødder: Skær gulerødderne i tynde strimler med en grøntsagsskræller. Giv ungerne den midterste del, til at gnave, når du ikke kan strimle mere. Læg strimlerne i iskoldt vand, gerne isvand. Lav en dressing af lige dele olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Lige inden servering lader du strimlerne dryppe af og vender i dressingen.

Ærtepuré: Bland bouillonpulver med 1 dl vand. Til puréen skal du blande i følgende forhold: 150 g ærter til 25 g smør og ½ dl bouillon. Lun bouillon og smør til smørret er smeltet. Tilsæt de bælgede ærter og lun forsigtigt op. Det skal ikke koge. Tilsæt rygeost og blend med en stavblender eller i blender til en grov puré. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hold lun ved svag varme indtil servering.

Kulmule (se video ovenover): Skær fiske i portionsstykker. Krydr med salt og peber på begge sider. Steg fisken på skindsiden i smør. Brug en ske til at overbruse fisken med varmt smør fra panden. Efter ca. 2-3 minutter vendes fisken forsigtigt og steges på modsatte side i ca. 1 minut. Husk stadig at overbruse med smør.

Anretning: Læg ærtepuré i bunden af tallerknerne, fisken ovenpå og gulerodsstrimler ved siden af. Drys med græskarkerner og klippet purløg.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?