Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Spred gulerødderne ud på bagepladen, og krydr dem med salt og 1/2 spsk. olie pr. person. Bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Rens svampene og pil hvidløgsfeddene, men lad dem være hele.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og vend kyllingen i 1 spsk. hvedemel pr. person.
Steg kyllingebrystet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt. Tilføj svampe og hvidløg, og steg yderligere et par min. under omrøring.
Hæld fløden i, og lad den simre, indtil den har fået en cremet konsistens. Tilfør lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.
Smag til med salt og peber.
Servér kyllingen med sovs, kartofler og gulerødder.
Kommentarer og forslag til opskriften