0
Stegt kylling med corn ribs med citroncreme og dukkah krydrede puy-linser

Stegt kylling med corn ribs med citroncreme og dukkah krydrede puy-linser

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Jeg elsker corn ribs (majs skåret i aflange både), som bager og “krøller” sig smukt i ovnen.

Det giver masser af sødme, sprødhed og en uimodståelig snack-fornemmelse.

Her serverer jeg dem som hovedperson med krydrede puy-linser og citroncreme.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Estimeret tidsforbrug

Ca. 40 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse: 10 min

  • Bagning og kogning: 25 min

  • Anretning: 5 min

Forberedelse og tilberedning:
  •  Find alle ingredienser og redskaber frem.
  • Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af jordede grøntsager.

Corn ribs*

  • Forvarm ovnen til 235 °C varmluft.
  • Skær hver majskolbe i kvarte på langs, så du får aflange både (pas på – brug en skarp kniv og evt. et viskestykke, til at holde fast).

  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med olivenolie.

  • Drys med salt, peber og dukkah (brug 1/3 her).

  • Bag i ca. 25 min., til de bliver gyldne, og begynder at krølle let i kanterne.

Puy-linser

  • Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i 18–20 min., til de stadig har bid.

  • Afdryp og vend dem med finthakket forårsløg, presset hvidløg, dukkah (brug 1/3 her), lidt olivenolie og citronsaft.

  • Smag til med salt og peber.

Kylling

  • Del kyllingestykkerne i 3-4 mindre stykker, og kom dem i en skål. Krydr med salt og peber, og vend dem med lidt olivenolie og det sidste dukkah.
  • Bag dem i ovnen sammen med majsene de sidste 10-12 min., til de netop er gennemstegt.

Citroncreme

  • Rør creme fraiche sammen med revet citronskal, lidt citronsaft, salt og peber.

  • Stil på køl indtil servering.

40 min.
Anretning

Fordel de krydrede linser på tallerkener, læg de lune corn ribs og kyllingen ovenpå eller ved siden af, og servér med skefulde af citroncremen. 

* Corn ribs – skåret ud i pap:

Corn ribs er en sjov måde, at tilberede majskolber på: man skærer kolberne i aflange kvarte, som under bagning eller stegning “krøller” sig let i enderne, fordi kernerne trækker sig sammen, og midten af kolben bevarer sin fasthed.

Resultatet er en sprød, saftig og velsmagende snack eller tilbehør, som er nem at spise med fingrene.

Sådan skærer du corn ribs:

 1. Fjern blade og tråde, skær enderne af majskolberne, og fjern alle blade og “silketråde”, så du har rene kolber.

 2. Sæt kolben lodret på et skærebræt med den brede ende nedad (så den står stabilt). Brug en tung, skarp kokkekniv, og tryk langsomt ned gennem midten. Brug evt. begge hænder på kniven, og lidt kropsvægt. Nu har du to halve.

 3. Læg de halve kolber fladt på skærebrættet med skærefladen nedad, og del dem på langs igen, så du ender med fire aflange “både” pr. kolbe. 

Tip: Hvis det er svært, at skære igennem, kan du lave en rille først med knivspidsen, og derefter trykke kniven forsigtigt igennem. Alternativt kan du bruge en savtakket kniv.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT