Jeg elsker corn ribs (majs skåret i aflange både), som bager og “krøller” sig smukt i ovnen.
Det giver masser af sødme, sprødhed og en uimodståelig snack-fornemmelse.
Her serverer jeg dem som hovedperson med krydrede puy-linser og citroncreme.
Ca. 40 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:
Forberedelse: 10 min
Bagning og kogning: 25 min
Anretning: 5 min
Fordel de krydrede linser på tallerkener, læg de lune corn ribs og kyllingen ovenpå eller ved siden af, og servér med skefulde af citroncremen.
* Corn ribs – skåret ud i pap:
Corn ribs er en sjov måde, at tilberede majskolber på: man skærer kolberne i aflange kvarte, som under bagning eller stegning “krøller” sig let i enderne, fordi kernerne trækker sig sammen, og midten af kolben bevarer sin fasthed.
Resultatet er en sprød, saftig og velsmagende snack eller tilbehør, som er nem at spise med fingrene.
Sådan skærer du corn ribs:
1. Fjern blade og tråde, skær enderne af majskolberne, og fjern alle blade og “silketråde”, så du har rene kolber.
2. Sæt kolben lodret på et skærebræt med den brede ende nedad (så den står stabilt). Brug en tung, skarp kokkekniv, og tryk langsomt ned gennem midten. Brug evt. begge hænder på kniven, og lidt kropsvægt. Nu har du to halve.
3. Læg de halve kolber fladt på skærebrættet med skærefladen nedad, og del dem på langs igen, så du ender med fire aflange “både” pr. kolbe.
Tip: Hvis det er svært, at skære igennem, kan du lave en rille først med knivspidsen, og derefter trykke kniven forsigtigt igennem. Alternativt kan du bruge en savtakket kniv.
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften