0
Stegt kylling med garam marsala og stegte ris

Stegt kylling med garam marsala og stegte ris

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Stegt kylling: Kyllingen krydres indvendigt med 2 tsk garam masala samt 5 hele pillede hvidløgsfed. Bind gerne kyllingen op med kødsnor (dette holder på formen og bevirker at kødet på lår og bryst bliver færdigt samtidigt). Smør kyllingen ind i lidt olivenolie og gnid den med rigeligt salt og sort peber samt yderligere 2 tsk af garam marsalaen – kom den i et ildfast fad. Steg i ovn ved 180 grader. Dryp lidt af saften/fedtet der kommer i bunden af det ildfaste fad over fuglen ca. hvert kvarter. Steg den ved ca. 180 grader den første ½ time og skru derefter ned til 150 grader. Steg videre indtil der kommer klar saft ud når du stikker en kniv ind til benet i låret på det tykkeste sted - det tager ca. 60-75 minutter i alt. Du kan også bruge et stegetermometer- da steges der indtil temperaturen i brystets tykke del er 70 grader, og temperaturen ved benet i overlåret er ca. 75 grader. Lad kyllingen trække lunt men utildækket med brystet nedad i ca. 20 minutter inden den trancheres.

Stegte basmatiris:

Kog risene efter anvisning på posen lad dem trække 20-30 minutter. Slå dem løse med en gaffel. Steg i en gryde/pande fintskåret blomkål og gulerødder - krydr med revet ingefær, 2 fed hakket hvidløg, samt den sidste tsk garam marsala, hel kanelstang, stjerneanis, let knuste grønne kardemommekapsler, stødt nellike og gurkemeje. Tilsæt til sidst ærter og rosiner og varm igennem.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?