0
Stegt kylling, sprød salat med kota og små kartofler

Stegt kylling, sprød salat med kota og små kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

små kartoflerforårsløgkyllingebryst uden skind
1 min.
Kartofler og kylling

Skyl kartoflerne, kom dem i en gryde med kogende saltet vand der dækker, og kog dem møre under låg i ca. 15 min. 

Snit forårsløgene.

Sigt vandet fra kartoflerne, og vend dem med forårsløg og gerne lidt smør eller olivenolie inden servering. 

Steg kyllingen sprød og gennemstegt i olivenolie på en varm pande i ca. 7-9 min. på hver side ved middel-høj varme, eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt. 

vandmelonagurkrød peberfrugtrødløgKota-ost
15 min.
Salat

Skær vandmelon, agurk og peberfrugt i rustikke mundrette stykker.

Skær løg i slanke både. 

Anret det hele på et fad, dryp med olivenolie og lidt eddike, og krydr med salt og peber.

Bryd kota-ost over salaten.

24 min.
Anretning

Servér kylling med kartofler og salat, og nyd straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.