Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl kartoflerne, kom dem i en gryde med kogende saltet vand der dækker, og kog dem møre under låg i ca. 15 min.
Snit forårsløgene.
Sigt vandet fra kartoflerne, og vend dem med forårsløg og gerne lidt smør eller olivenolie inden servering.
Steg kyllingen sprød og gennemstegt i olivenolie på en varm pande i ca. 7-9 min. på hver side ved middel-høj varme, eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt.
Skær vandmelon, agurk og peberfrugt i rustikke mundrette stykker.
Skær løg i slanke både.
Anret det hele på et fad, dryp med olivenolie og lidt eddike, og krydr med salt og peber.
Bryd kota-ost over salaten.
Servér kylling med kartofler og salat, og nyd straks.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften