0
Stegt kylling med jordskokker, champignonsovs og æble

Stegt kylling med jordskokker, champignonsovs og æble

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokker
1 min.
Bag jordskokkerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Flæk jordskokkerne på midten, vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og peber. Læg jordskokkerne på bagepladen med skæresiden nedad, og bag dem i ca. 25 min., indtil de er blevet helt møre.

bagekartofler
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

kyllingebryst
15 min.
Steg kyllingen

Varm en gryde op ved høj varme.

Skær kyllingen i tern på 2x2 cm, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve på to sider.

champignonsløg
20 min.
Skær grøntsagerne

Skær løg og svampe i kvarte, og tilfør dem undervejs til gryden med kylling.

Lad grøntsagerne stege ved jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve.

creme frisk 9%æble
25 min.
Tilsæt creme frisk

Skru ned for varmen, tilsæt tomatpure, og rør rundt i 1 min.

Hæld creme frisk i, og lad retten simre stille og roligt, indtil sovsen begynder at blive cremet. Smag til med salt og peber.

Skær æblet i tern, og vend det sammen med jordskokkerne.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med kartofler og jordskokkesalat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
595 kcal
Fedt:
18,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,2 g
Kulhydrat:
64,1 g
heraf sukkerarter:
13 g
Kostfibre:
8,4 g
Protein:
37,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?