Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Flæk jordskokkerne på midten, vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt og peber. Læg jordskokkerne på bagepladen med skæresiden nedad, og bag dem i ca. 25 min., indtil de er blevet helt møre.
Dæk en ny bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Varm en gryde op ved høj varme.
Skær kyllingen i tern på 2x2 cm, og steg dem i 1 tsk. olie pr. person, indtil de får godt med farve på to sider.
Skær løg og svampe i kvarte, og tilfør dem undervejs til gryden med kylling.
Lad grøntsagerne stege ved jævnlig omrøring i ca. 5 min., indtil de har fået godt med farve.
Skru ned for varmen, tilsæt tomatpure, og rør rundt i 1 min.
Hæld creme frisk i, og lad retten simre stille og roligt, indtil sovsen begynder at blive cremet. Smag til med salt og peber.
Skær æblet i tern, og vend det sammen med jordskokkerne.
Servér kyllingen med kartofler og jordskokkesalat.
Kundekommentarer ()