0
Stegt kylling på kartofler med garam masala og yoghurt

Stegt kylling på kartofler med garam masala og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skind
1 min.
Kylling

Læg kyllingebrystet på en varm pande med en smule olivenolie. Steg kødet på skindsiden i 5-6 min., og derefter på den anden side i 5-6 min. Krydr med salt og friskkværnet peber.

små kartofler
3 min.
Kartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker på størrelse med en terning. Kom dem op i en gryde sammen med vand, så det lige dækker, og et skud salt. Kog til kartoflerne er møre i ca. 5 min.

tomateragurkrucola
10 min.
Salat

Skær tomater og agurk i tern. Vend dem sammen i en skål sammen med skyllet og tørret rucola, og krydr med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet peber.

yoghurt 3,5 %garam masala1
20 min.
Anretning

Anret de drænede kartofler på en tallerken. Drys krydderiblandingen, en skefuld yoghurt og evt. et par dråber olivenolie over. Kom kylling og salat ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?