0
Kyllingelår i tomatsovs med sæsonens grønt og Rigatoni

Kyllingelår i tomatsovs med sæsonens grønt og Rigatoni

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele kyllingelår
1 min.
Kyllingen

Krydr kyllingen med salt, og læg det til side.

fennikel med topløggulerodbladselleritomatpassataolivenolie, ekstra jomfru
3 min.
Tomatsovsen

Pil løget, skræl guleroden og skyl fenniklen og blegsellerien. Skær det hele i små tern.

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, og steg grøntsagerne i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i ca. 5 min., indtil grøntsagerne er gyldne.

Kom tomatpassataen og kyllingen i gryden, og lad retten simre i ca. 35 min., indtil lårbenet sidder løst på kyllingen. Pil kødet fra låret og smag til med salt og peber. 

rigatoni, 50% fuldkorn
55 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
60 min.
Anretning

Servér pastaen og tomatsovsen, og top med revet ost.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
23,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,3 g
Kulhydrat:
38,4 g
heraf sukkerarter:
9,4 g
Kostfibre:
5,8 g
Protein:
42,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?