0
Stegt kyllingebryst med capresesalat og spidskål

Stegt kyllingebryst med capresesalat og spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

tomaterfrisk mozzarella
10 min.
Forbered capresen

Skær tomaten i 1 cm. tykke skiver. Dræn mozzarellaen for vand, og skær også den i tykke skiver. Anret tomat- og osteskiverne taglagt på et fad, hæld lidt balsamico henover, og krydr med salt og peber. 

kyllingebryst uden skind
15 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

spidskåldildkapers
20 min.
Lav kålsalaten

Varm en pande op ved høj varme. Skær kålen i mundrette stykker.

Steg kålen i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2-3 minutter uden at røre for meget rundt, så det kan få godt med farve på en side. Det behøver ikke blive gennemstegt.

Overfør til en stor skål og vend med kapers og hakket dild.

Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med kartoflerne, capresen og kålsalaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
510 kcal
Fedt:
17,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
42,9 g
heraf sukkerarter:
4,3 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
42 g