0
Stegt kyllingebryst med dampede asparges og citron

Stegt kyllingebryst med dampede asparges og citron

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skind
1 min.
Kødet

Krydr kødet godt med salt på begge sider, og lad det stå til senere.

hvide bønnerhvidløgcitron
3 min.
Bønnehumus

Dræn væden fra bønnerne (gem væden), og kom dem op i en skål eller en blender.

Pil hvidløget, og riv det ned til bønnerne sammen med lidt revet citronskræl og 1 spsk. olivenolie pr. person.

Krydr med salt og peber, blend med en alm. blender eller en stavblender. Hæld væden fra bønnerne i undervejs, indtil hummusen får en cremet konsistens.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

forårsløggulerodgrønne asparges
15 min.
Grøntsagerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Skræl gulerødderne, skær dem i tynde skiver, og gem dem til senere.

Pil det yderste lag af forårsløgene, og skyl dem og aspargeserne grundigt. Kasser den nederste træede del af aspargesene.

Kom forårsløg og aspargeser i det kogende vand i 1 minut, eller indtil de er møre.

Dræn vandet fra, vend grøntsagerne i 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og smag til med citronsaft, salt og peber.

20 min.
Stegning

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Steg kyllingen i ca. 3 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og kun lige netop er gennemstegt. Tag kødet af panden, og steg efterfølgende gulerodsskiverne, indtil de bliver møre. Krydr med salt.

Skær kødet i tykke skiver lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér kødet sammen med hummus og de forskellige grøntsager.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
534 kcal
Fedt:
20,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
37,1 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
43 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?