Næringsfordeling pr. person
Energi: 505 kcal
Fedt: 18,6 g
Kulhydrat: 35,7 g
Protein: 43,6 g
Kostfibre: 6,4 g
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Krydr kødet med salt på begge sider og læg til side.
Bland rygeost og yoghurt i en stor skål og krydr med 1 tsk. eddike pr. person samt salt og peber.
Skyl radiser og blomkål grundigt og afdryp for vand. Skær radiserne i kvarte og del blomkålen i små buketter. Vend alle grøntsagerne i dressingen og smag til med salt.
Når kartoflerne er kogt færdige, skæres de i halve og vendes i salaten, lige før serveringen.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Læg kyllingebrystet på panden og steg i ca. 3 min på hver side og lad det hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.
Server kyllingen med sommersalaten og top med et skud friskkværnet peber.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()