0

Stegt kyllingebryst med rosmarin, cremet rødbedesalat og hvidløgskartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skub kartoflerne godt og skær dem i både eller klodser. Læg kartoflerne i en skål og riv skallen af citronen henover (gem citronen, du skal bruge saften senere), pres to fed hvidløg ned i skålen og tilsæt oregano, et skvæt olie, salt og peber. Vend det hele godt sammen og bred det ud i ét lag på en bageplade. Bag i en 210 grader varm ovn i 20-25 min. til kartoflerne og møre og gyldne.

Rødbedesalat: Skrub rødbederne godt og kog dem møre i letsaltet vand. Gnid skindet af dem og skær dem i (ikke for store) tern. Skær æblerne i samme størrelse tern og rist sesamfrøene let gyldne på en tør pande. Dressing: Mos 2 fed hvidløg og 5 spsk. af sesamfrøene med lidt salt i en morter til det er fintmalet. Tilsæt saften fra hele citronen (lidt ad gangen) og fortynd evt. med lidt vand - konsistensen skal være cremet. Vend rødbede- og æbletern, dressing og 2 spsk. sesamfrø sammen og smag til. Anret og drys med friskhakket persille og resten af sesamfrøene.

Kylling: Læg kyllingebrysterne ét ad gangen i en frysepose og bank dem forsigtigt flade med en kødhammer, kagerulle eller flaske til de er lige tykke over det hele (ca. ½ cm). Krydr dem med finthakket rosmarin, salt og peber og steg dem gyldne i lidt olie (2-3 min. på hver side).

Giv evt. en skål sprød grøn salat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften