0
Stegt kyllingebryst med sommerporre og dildvinaigrette

Stegt kyllingebryst med sommerporre og dildvinaigrette

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

porre
5 min.
Damp porren

Flæk porrerne på midten, skær dem til, så de passer i en flad gryde, og krydr dem med salt. Hæld lidt vand i, så det dækker bunden, og varm op ved middelhøj varme. Lad porrerne dampe med låg på i ca. 10 min., indtil de er møre, men stadig har lidt bid.

kyllingebryst uden skind
10 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

dildhvidløgGrov sennepkaperscitron
15 min.
Rør vinaigretten

Hak dilden groft. Riv hvidløget og citronskallen på den fine side af et rivejern.

Kom det hele i en lille skål sammen med kapers (drænet for vand), sennep, citronsaft og 1/2 spsk. olie pr. person.

Smag vinaigretten til med salt og peber.

Vend porren med vinaigretten lige før servering.

25 min.
Anretning

Servér kyllingen med kartoflerne og porren. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
5558 kcal
Fedt:
23,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
45,2 g
heraf sukkerarter:
9,4 g
Kostfibre:
8,2 g
Protein:
36,1 g