0
Stegt kyllingebryst med taboulleh, syltede rødløg og tahindressing

Stegt kyllingebryst med taboulleh, syltede rødløg og tahindressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

rødløg
5 min.
Hak rødløget

Hak rødløget fint, og overfør det til en stor skål. Tilsæt 1 spsk. eddike pr. person, krydr med salt og peber, og lad det trække.

kyllingebryst
10 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

spidskålpersille
15 min.
Saml taboullehen

Snit kålen i tynde strimler, og hak persillen groft. Overfør begge dele og bulguren til skålen med løg, og vend det godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. Smag til med salt og peber.

tahinhvidløggræsk yoghurt 2 %
25 min.
Rør tahindressingen

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt tahin og yoghurt. Rør godt rundt, og smag til med salt og lidt sukker.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med taboulleh og tahindressing.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
515 kcal
Fedt:
20,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
39,1 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
40 g