0
Stegt kyllingebryst med taboulleh, syltede rødløg og tahindressing

Stegt kyllingebryst med taboulleh, syltede rødløg og tahindressing

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Kog bulguren

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved middel varme, indtil al vandet er fordampet. Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.

rødløg
5 min.
Hak rødløget

Hak rødløget fint, og overfør det til en stor skål. Tilsæt 1 spsk. eddike pr. person, krydr med salt og peber, og lad det trække.

kyllingebryst
10 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt. 

Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.

spidskålpersille
15 min.
Saml taboullehen

Snit kålen i tynde strimler, og hak persillen groft. Overfør begge dele og bulguren til skålen med løg, og vend det godt rundt med 1/2 spsk. olie pr. person. Smag til med salt og peber.

tahinhvidløggræsk yoghurt 2 %
25 min.
Rør tahindressingen

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt tahin og yoghurt. Rør godt rundt, og smag til med salt og lidt sukker.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med taboulleh og tahindressing.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
515 kcal
Fedt:
20,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
39,1 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
40 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?