0
Stegt kyllingebryst og pasta med bladbeder og mozzarella

Stegt kyllingebryst og pasta med bladbeder og mozzarella

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk altid at salte dit pastavand rigeligt! Jeg plejer at sige, at det skal smage som Vesterhavet. Og kog aldrig din pasta for længe. Den skal kunne tåle et par minutter eller tre sammen med grøntsagerne og stadig være al dente derefter. 

Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Mælk, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os begynde med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sæt vand over til pasta. 

bladbederhvidløgTomater på stilkkyllingebryst uden skind
1 min.
Grønt og kylling

Snit bladbederne groft. Stilkene bør snittes lidt finere. Snit hviblødg i tynde skiver. 
Steg begge dele i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande. Bladbederne skal mørne og falde helt sammen. CA. 8 minutter. Krydr med salt og peber. 
Skær tomaterne i tern. kom dem med på panden og lad dem sauterer med i et par minutter. 

Steg imens kyllingen i olivenolie på en varm pande. Steg den i 7-9 minutter på hver side, eller til den er gennemstegt. Krydr den med salt og peber. 

spaghetti, 50% fuldkorngulerødderrucola
12 min.
Pasta og salat

Kom imens pastaen i kogende, saltet vand og kog den al dente. Afdryp den og kom den på panden med bladbeder og tomat. Tilsæt ca. 1/2 dl kogevand pr. person. Start med det halve, samt en god sjat olivenolie. Lad det simre sammen. Smag til med salt og peber. 

Skræl imens gulerødderne og skær dem i tynde strimler på et mandolinjern eller med en tyndskræller (eller skær dem i skiver). Anret rucola med gulerod. Krydr med salt og peber og dryp med olivenolie og eddike lige inden servering. 

frisk mozzarella
28 min.
Servering

Anret pastaen på tallerkner. Top med brud af mozzarella. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. 

Servér pasta med kylling og salat. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?