0
Stegt kyllingebryst og pasta med bladbeder og mozzarella

Stegt kyllingebryst og pasta med bladbeder og mozzarella

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk altid at salte dit pastavand rigeligt! Jeg plejer at sige, at det skal smage som Vesterhavet.

Og kog aldrig din pasta for længe. Den skal kunne tåle et par minutter eller tre sammen med grøntsagerne, og stadig være al dente derefter. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bladbederhvidløgTomater på stilkkyllingebryst uden skind
1 min.
Grønt og kylling

Sæt vand over til pasta. 

Snit bladbederne groft, og brug også stilkene, men snit dem lidt finere. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg begge dele i olivenolie ca. 8 min. på en stor, varm pande. Bladbederne skal mørne, og falde helt sammen. Krydr med salt og peber. 

Skær tomaterne i tern, kom dem med på panden, og lad dem sautere med i et par minutter. 

Steg kyllingen i olivenolie på en varm pande i 5-6 minutter på hver side, eller til det lige netop er gennemstegt og gyldent. Krydr med salt og peber.

spaghetti, 50% fuldkorngulerødderrucola
12 min.
Pasta og salat

Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Afdryp den, og kom den på panden med bladbeder og tomat. Tilsæt ca. 1/2 dl kogevand pr. pers. (start med det halve) samt en god sjat olivenolie. Lad det simre, og smag til med salt og peber. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler på et mandolinjern eller med en tyndskræller (eller skær dem i skiver). Anret rucola med gulerod. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie og balsamico lige inden servering. 

frisk mozzarella
28 min.
Anretning:

Anret pasta på tallerkener. Top med brud af mozzarella, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Servér pasta med kylling og salat. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?