0
Stegt laks i gulerodsharissa med citronvinaigrette

Stegt laks i gulerodsharissa med citronvinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodløgtomater
1 min.
Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Hak guleroden i tynde skiver, skær tomaterne og løgene i kvarte og overfør det hele til bradepanden.

Bag i ca. 15 min., indtil gulerødderne er blevet møre.

bagekartofler
10 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

citronsennephvidløg
15 min.
Rør vinaigretten

Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt sennepen, revet citronskal og citronsaften.

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person og smag til med salt og peber.

ASC laks med skind
20 min.
Bag fisken

Læg fisken i et ovnfast fad med skindsiden opad og krydr godt med salt på begge sider.

Fisken bages i ovnen med skindsiden opad i ca. 5-6 min. Tjek den løbende under bagningen. Når skindet kan hives af fisken, er den færdig.

harissakrydderi
25 min.
Rør harissaen

Kom de bagte grøntsager i et højt glas sammen med krydderiblandingen og blend det med en stavblender. Hæld lidt vand i, indtil det bliver en cremet masse. Smages til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér laksen med harissaen og kartoflerne og top med vinaigretten.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
575 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,2 g
Kulhydrat:
51,4 g
heraf sukkerarter:
14,8 g
Kostfibre:
9,7 g
Protein:
26,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?