0
Stegt laks i neboula tomater med persille og smørbønner

Stegt laks i neboula tomater med persille og smørbønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løgNebula tomaterpersillebutter beans
1 min.
Forbered grøntsagerne

Skær løgene i kvarte og tomaterne i halve. Pil persillebladene fra stilkene.

Dræn bønnerne for væde.

broccolicitron
5 min.
Kog broccolien

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Kog broccolien hel i 5 min., indtil den er mør, men stadig giver modstand, når man stikker i den.

Dræn vandet fra og lad kålen dampe af. Lige før servering presses citronsaft henover og toppes med 1/2 spsk. olivenolie pr. person.

laksefilet med skind
15 min.
Steg laksen

Sæt en dyb pande over høj varme.

Steg laksen på skindsiden i 1 tsk. olie pr. person, i ca. 2 min., indtil den får godt med farve. Tag laksen af panden (den behøver ikke være gennemstegt) og kom tomaterne og løgene i panden. Skru ned for varmen og pres saften ud af tomaterne. Nå løgene og tomaterne er blevet møre, tilsættes bønnerne og røres godt rundt. Smages til med salt, peber og citronsaft.

Kom laksen henover retten og lad den dampe færdigt og krydr den godt med salt. Lige før servering tilsættes persillen.

30 min.
Anretning

Fordel retten med bønnerne og laksen i dybe tallerkener og servér broccolien til.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
536 kcal
Fedt:
26,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
26,8 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
13,4 g
Protein:
40,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?