0
Stegt laks i salat med edemamebønner, squash og dild

Stegt laks i salat med edemamebønner, squash og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
sorghum
1 min.
Kog sorghummen

Kom sorghum i en kasserolle. Dæk den med vand, og tilsæt lidt salt. Kog til den er mør i ca. 15 min.

squashagurkhvidløgcitronmukimame (bælgede edamamebønner)dild
3 min.
Forbered salaten

Skær squash og agurk i mundrette stykker, og overfør den til en stor skål sammen med edamamebønner.

Riv hvidløg og citronskal i skålen. Tilsæt 1 tsk. olie pr. person, og pluk dildskuddene i. Rør godt rundt, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Dræn vandet fra sorghummen, skyl den under koldt vand, og tilsæt den til salaten lige før servering.

ASC laks med skind
15 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

20 min.
Anretning

Servér fisken med salaten.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
40,1 g
heraf sukkerarter:
4,5 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
37,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?