0
Stegt laks med bagt rødbede og pinjekerner

Stegt laks med bagt rødbede og pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Næringsfordeling pr. person

Energi: 594 kcal

Fedt: 25,1g

Kulhydrat: 51,6g

Protein: 40,7g

Kostfibre: 13,1g

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbederoliesalt
1 min.
Rødbederne

Forvarm ovnen til 220 °C. Skrub rødbederne grundigt eller skræl dem, hvis du foretrækker en lidt mildere rødbedesmag. Skær rødbederne i otte både og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir og bag dem i ca. 20 min, til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

ASC laks med skind
10 min.
Fisken

Krydr fisken med salt på alle sider og læg til side.

perlespelt
12 min.
Perlespelt

Kom perlespelten op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg til den er mør - ca. 15-20 min. 

pinjekernerkørvel
14 min.
Nødder og kørvel

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

Skyl kørvelen grundigt, afdryp for vand, pluk bladene og gem til senere.

 

ASC laks med skindolie
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 tsk. olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i 3 min ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min på begge sider. 

Tag fisken af panden og lad den hvile. 

balsamicocitron
26 min.
Rødbede

Bland rødbederne og spelten i en skål og vend det med 1 tsk. balsamico pr. person, fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft. Smag evt. til med ekstra salt.   

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
30 min.
Anretning

Server Laksen med rødbede/speltsalaten, en klat rygeost og top med pinjekerner og kørvelblade.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?